Μικροφωνικη – προσυγκεντρωση για την απεργιακη πορεια της Πεμπτης 16/3

Την Πέμπτη 16/3 από τις 11:00 μέχρι τις 12:00 έγινε στην πλατεία Καλογήρων (μετρό Δάφνης) μικροφωνική για τη δολοφονία στα Τέμπη και προσυγκέντρωση για την απεργιακή πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Διαβάστηκε και μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:

 

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ. ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, δεν ήταν ατύχημα, ούτε απλά ένα ανθρώπινο λάθος, ήταν μια προμελετημένη κρατική/καπιταλιστική δολοφονία.

Ήταν προμελετημένη γιατί διαχρονικά κράτος και κεφάλαιο, με γνώμονα τα κέρδη, οδηγούν σε παρακμή τις δημόσιες υποδομές, υποχρηματοδοτώντας τες, κάνοντας απολύσεις και περικοπές προσωπικού, κατηγορώντας τους εργαζόμενους, διορίζοντας σε διοικητικές θέσεις τα άχρηστα και ανεύθυνα τσιράκια τους. Μια πάγια τακτική που εφάρμοσαν και στο ΕΣΥ τα χρόνια του μνημονίου και ολοκλήρωσαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που επέφερε ο covid.

Ήταν προμελετημένη γιατί ενώ οι εργαζόμενοι είχαν επανειλημμένα προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι σιδηρόδρομοι στη χώρα, έλαβαν ως απάντηση απαξίωση, απειλές και εκβιασμούς από το υπουργείο, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ.

Ήταν προμελετημένη γιατί οι κυβερνήσεις αφού οδήγησαν σε παρακμή τους σιδηρόδρομους, τους ξεπούλησαν για ψίχουλα στην Hellenic Train (θυγατρική της Ferrovia dello Stato) απαλλάσσοντας τους από την υποχρέωση επενδύσεων ύψους 800 εκατ. ευρώ. Απαλλάσσοντας βέβαια και τους εαυτούς τους από την υποχρέωση να εγκαταστήσουν τα συστήματα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης, τα οποία σταμάτησαν να συντηρούνται και να λειτουργούν το 2010 λόγω μνημονίων. Το 2014 υπογράφηκε σύμβαση για την εγκατάσταση νέου συστήματος αλλά όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα προτίμησαν να κάνουν πλάτες στις καθυστερήσεις και τα αιτήματα για αύξηση του προϋπολογισμού του έργου από τις εταιρίες που το είχαν αναλάβει. Τον Άκτορα (νυν Ελλάκτωρ) και την γαλλική Alstom

Ως πότε λοιπόν οι άνθρωποι της τάξης μας θα θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό του κέρδους και της εξουσιομανίας μιας δράκας που καπηλεύεται κι εκμεταλλεύεται κάθε δημόσιο αγαθό, κάθε σπιθαμή γης και το μόχθο της εργασίας μας; Ως πότε θα συναινούμε στην υποτίμηση και υποθήκευση των ζωών μας;

Βρισκόμαστε σε ένα αδυσώπητο κοινωνικό-ταξικό πόλεμο και οφείλουμε να αγωνιστούμε με όλους τους τρόπους ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και κάθε σύστημα καταπίεσης.

Καμιά λύση και καμιά απάντηση δεν πρόκειται να δοθεί στις κάλπες.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι οι ακηδεμόνευτοι, αυτοοργανωμένοι αγώνες, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στα πανεπιστήμια και τα σχολεία, στις γειτονιές.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Κοινός Τόπος

Πλούτωνος και Υψηλάντου, Χαραυγή

https://autonomikoinotita.espivblogs.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *