Καλεσμα σε ανοιχτη συζητηση για την οργανωση υποστηρικτικης παρουσιας για την επιζωσα Ε. στη δικη των κακοποιητων της

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση για την οργάνωση υποστηρικτικής παρουσίας για την επιζώσα Ε. στη δίκη των κακοποιητών της

Στις 5/12 ξεκινάει η δίκη για την υπόθεση της Ε. η οποία το καλοκαίρι του 2021 κατάφερε να αποδράσει από το διαμέρισμα του μπάτσου Δημήτρη Μπουγιούκου, στην Ηλιούπολη, όπου την κρατούσε φυλακισμένη και την εξέδιδε καταναγκαστικά, ασκώντας της σωματική και ψυχολογική βία. Ο Μπουγιούκος, μέλος κυκλώματος trafficking, παρακολουθούσε κάθε της κίνηση, μέσω εφαρμογής του κινητού της, επιτρέποντας της να βγαίνει μόνο για καφέ και τσιγάρα. Η Ε. κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια εργαζόμενης σε διπλανή καφετέρια, η οποία την φυγάδευσε και τη συνόδευσε στο Α.Τ. Ηλιούπολης, όντας χτυπημένη για άλλη μια φορά από τον κακοποιητή της.

Από το Α.Τ. Ηλιούπολης ξεκινάει νέος γύρος κακοποίησης της επιζώσας Ε. Την παρεμπόδισαν να καταθέσει, παρά την παρουσία δικηγόρου, προσήγαν τον βασανιστή της, χωρίς να τον συλλάβουν παρ’ ότι ο νόμος λέει ότι όταν καταγγέλλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Οι δικηγόροι της επιζώσας δεν είχαν καμία επαφή μαζί της μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα. Μετά από τέσσερις ώρες αναμονής στο Α.Τ. Ηλιούπολης, την παρέπεμψαν παράνομα στο εσωτερικών υποθέσεων στο Μαρούσι. Ενώ οι δικηγόροι της περίμεναν έξω από το εσωτερικών υποθέσεων για να την δουν, όπως τους είχαν διαβεβαιώσει οι μπάτσοι, πολιτικό αυτοκίνητο πήρε την επιζώσα, οδηγώντας την σε άγνωστη προς τους δικηγόρους της κατεύθυνση, μετά από άλλες εφτά ώρες ανάκρισης και όντας εμφανώς κακοποιημένη και χωρίς να την έχει δει γιατρός.

Τις επόμενες ημέρες συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν, ο πατέρας της επιζώσας, ο οποίος την κακοποιούσε και τη βίαζε από τα έντεκα της χρόνια καθώς και ο πρώην φίλος της, ο οποίος επίσης την εξέδιδε και ενώ ήταν ανήλικη .

Εμείς, από την πλευρά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι από την πρώτη στιγμή στην επιζώσα Ε. και θεωρούμε πως υπάρχει επιτακτική ανάγκη να πλαισιωθεί και κινηματικά η όλη δικαστική διαδικασία που ξεκινάει στις 5/12. Η Ε. δεν πρέπει να βρεθεί μόνη της απέναντι στους κακοποιητές της, στο κύκλωμα trafficking, στους δικαστές και στους μπάτσους.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε σε μια ανοιχτή συζήτηση στον Κοινό Τόπο την Τρίτη 29/11 στις 20.00, προκειμένου να οργανώσουμε την υποστηρικτική μας παρουσία στο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό, Δέγλερη 4) και να εκφράσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στην επιζώσα Ε.

Κοινός Τόπος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *