Κάλεσμα στήριξης της εργατικής συγκέντρωσης – Κυριακή 14/7 – Ερμού [Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων στα νότια]

Ως Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια στηρίζουμε την εργατική συγκέντρωση της Κυριακής 14 Ιούλη 2019 στις 10πμ στην αρχή της Ερμού (Σύνταγμα), που οργανώνεται από το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια. [βλ. εδώ]

Συμβάλλοντας έτσι στη συνέχιση και το δυνάμωμα του επίμονου και δίκαιου αγώνα για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, που συνιστά μια κρίσιμη μάχη του συνολικού αγώνα μας για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, για τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Του αγώνα μας ενάντια στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε από το κεφάλαιο, το  κράτος  και τους μηχανισμούς τους.

Η Κυριακή αυτή αποτελεί μια από τις 8 Κυριακές που τα μαγαζιά -βάσει νόμου- μπορούν να είναι ανοιχτά σε όλη την ελληνική επικράτεια. Βέβαια, σημειώνουμε ότι κατά την περίοδο Μάη – Οκτώβρη τα μαγαζιά ολόκληρης της Αθήνας και σε τμήματα δήμων του παραλιακού μετώπου της Αττικής μπορούν να είναι ανοιχτά κάθε Κυριακή βάσει σχετικού νόμου του 2017.

Τέλος, για την Κυριακή αυτή έχει κηρυχτεί απεργία από το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής  στον κλάδο του βιβλίου και στα καταστήματα Public του Νομού Αττικής.

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ, ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.

ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ.

Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια / prwterganenotia@espiv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *