Κάλεσμα για τη δημιουργία studio μουσικής στον Κοινό Τόπο

Τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργεί στη Δάφνη το εγχείρημα του Κοινού Τόπου, μια προσπάθεια από άτομα και συλλογικότητες από τα νότια της Αθήνας με στόχο τη συνεργασία των εγχειρημάτων μας, τη συλλογική οργάνωση των ζωών μας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και τη δημιουργία υποδομών στη διάθεση του κινήματος. Πάντα αντιεραρχικά και αυτοοργανωμένα έχουμε καταφέρει τα δύο τελευταία χρόνια να λειτουργούν στο χώρο τρεις συλλογικότητες: το Εργαστήρι Μεταποίησης Τροφίμων, το Αυτοοργανωμένο γυμναστήριο και το Ελευθεριακό  Στέκι Πικροδάφνη, έχοντας πραγματοποιήσει πλήθος εκδηλώσεων και λειτουργώντας σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, θέλουμε να επεκτείνουμε τις υποδομές μας με τη δημιουργία ενός μουσικού στούντιο. Το στούντιο θα λειτουργεί (όπως και ό,τι άλλο στα πλαίσια του Κοινού Τόπου) με οριζόντια συνέλευση, με ελεύθερη συνεισφορά και  θα συμμετέχει στο υπό διαμόρφωση Ταμείο αλληλεγγύης κινηματικών υποδομών και συντρόφων και φυσικά στη διαχειριστική συνέλευση του κτιρίου. Θα είναι ένας χώρος 30τ.μ. πλήρως ηχομονωμένος, με καλή ακουστική και εξοπλισμό αρχικά για πρόβες και στο μέλλον ηχογραφήσεις. Το εγχείρημα αυτό θέλουμε να αποτελέσει τόσο ένα χώρο όπου θα δημιουργούμε ελεύθερα και θα διαχειριζόμαστε συλλογικά όσο και μια διαδικασία συνεύρεσης και πολιτικής ζύμωσης ανθρώπων που έχουν συνειδητά επιλέξει να βρίσκονται μακριά από εμπορικά κυκλώματα, χορηγούς και διαφημιστές, που προσφέρουν ελεύθερα τη μουσική τους, που στηρίζουν και συμμετέχουν έμπρακτα στο κίνημα.

Η μουσική για εμάς δεν αποτελεί μόνο διασκέδαση. Είναι ο καθρέφτης όσων βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, είναι παρέμβαση, είναι τρόπος να μοιραζόμαστε και να ενώνουμε τις σκέψεις και τους αγώνες μας. Να κοινωνικοποιούμαστε, να βρίσκουμε ο καθένας κι η καθεμία διεξόδους με ουσία και όχι τρόπο να σκοτώνουμε την ώρα μας.

Το εγχείρημα το οποίο επιλέγουμε να ξεκινήσουμε δεν έχει μοναδικό στόχο να έχουμε ένα χώρο να παίζουμε. Φτιάχνουμε τα πάντα από το μηδέν, μέσα από μια συλλογική διαδικασία αυτομόρφωσης και αλληλεπίδρασης. Μέχρι στιγμής έχει γίνει πολλή μελέτη στο αντικείμενο και έχουμε αρχίσει το χτίσιμο. Σκοπεύουμε να κρατήσουμε αναλυτικά στοιχεία για όλη τη διαδικασία, τόσο του σχεδιασμού όσο και της πρακτικής εφαρμογής και του κόστους τα οποία θα μοιραστούμε στο τέλος για όποιον θέλει να μπει στη διαδικασία του DIY.

Ο Κοινός τόπος βρίσκεται στη γωνία Πλούτωνος και Υψηλάντου στη Χαραυγή, 3’ από το μετρό Αγίου Δημητρίου.

Όποιος ενδιαφέρεται για το εγχείρημα μπορεί να μας στείλει ένα email στη διεύθυνση sollastudio@riseup.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *